Selasa, 17 Januari 2012

Jawabla secara tertib dan sopan~~

Salam :)
Hari ni nak cerita mengenai, husband yg nak sambung study.
~~
Call untuk enquire
~~
Panggilan pertama: Staff Lelaki jawab
~~
Salam, cik bagaimana prosedur jika saya nk apply course ni,layak x nk apply dan sebagainya
~~
Staff lelaki berjaya menjawab dengan sopan dan dapat memberikan maklumat terperinci
~~
Aku menjawab..oo macam tu.ok Terima Kasih Encik.
~~
Panggilan kedua: Staff wanita angkat
~~
Salam cik, tadi saya ada call, ada staff lelaki yang jawab,lantas dia cakap 'xpe berkenaan ape cik',aku cerita kan semula, dan jawapan yg aku terima dari beliau dgn nada yg berlagak dan seperti x nak jawab soalan dan nk cepat2 putuskan talian.Ok fine, kau keje Kat universiti mgkn jadi guru tadika pun kanak2 xkan hormat kau ye cik.
~~
Panggilan ketiga: Dibuat kerana kurang faham perkara no 5 di bawah:-
~~
However, please take note
that we only process your application upon receipt of the
following:
1. Bla bla bla sampai no 5.
5. Research proposal for Master of Science and Doctor of
Philosophy (by research)
~~
Nak kene anta research proposal ke? Master?tp nak apply Bachelor Deg
~~
Panggilan ketiga ini:Lelaki angkat
~~
Salam cik then aku cerita serba sedikit dengan nada ingin tahu dan ceria, 'cik yang research proposal tu nk kene anta ke x pasti la boleh terangkan'dia jawab'suami cik nak ambik ape'aku jawab 'Bachelor IT 'dia jawab'Da tu kl macam tu x payah antar sebab yang tu nk amik Master'.
~~
Woo woo..mgkn org lain x terasa tp untuk hati yg lembut ni terasa le encik..
budi bahasa budaya kita, cakap la dgn ceria dan senang hati.bukannye sombong dan bangga diri.macam mane la korang keje badan pengajian kl korang sendiri budi bahasa kurang..lain kali tulis la
5. Research proposal needed for Master of Science and Doctor of Philosophy course (by research)
~~
X salah tulis requirement panjang2 nak bg orang paham.
~~
Memandangkan U ni dekat Melaka, jadi kite try la apply, xpe la nk belajar untuk diri sendiri dan menjadi better person bukan untuk orang lain,kepada yang keje kat U ni tp sikap agak kurang, bole la apply belajar jugak ye..
~~
Orang Melayu-Bahasa Melayu-Cara Melayu-Lenggok Melayu-Adakah anda seperti itu?

3 ulasan:

  1. biase la.manusia x reti ckp lek lok mmg mcm tu.kerek.tu blom ko tepon balai polis lg.lg haram diorg jwb.

    BalasPadam
  2. hmm biasala tu fiza...agaknya bosan asyik buat keja sama hari hari..yg call pun of courselah tnya benda yang sama hari2 kan..hehe

    senang2 follow la blog Fara Ada...
    lembugemok.blogspot.com...
    ada nampak fiza follow blog 1 lg..tp tu xaktif..hehe

    BalasPadam
  3. Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111




    (((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))







    Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111

    BalasPadam