Jumaat, 28 Disember 2012

kembali tulis blog setelah sekian lama..kemana saya??

Lama sungguh x menulis blog. sejak sarat mengandung...iaitu raya Aug 2012

sampai la da beranak.deliver anak pertama...Muhammad Adib Zahrin B. Abdu Haziz
Alhamdulillah Ya Allah. Kurniaan yang tidak terhingga.Walaupun kulit saya hitam manis macam ibu tetapi saya sgt sweet..hehe.tambahan pulak kaki saya ketak2 dan mempunyai bisep yang sexy..


Kembali la saya nak share dalam blog sendiri, pengalaman mendapat anak pertama.Baru la tau pengorbanan seorang ibu.
Sebenarnya pengorbanan ibu ni dari mengandung,masa nak menunggu nak deliver , dari berpantang, first 6 months old baby sampai la da besar memang la sangat tidak terhingga. Masa pregnant dulu, pening2, susah nak tido, sakit badan, sakit kaki semua sakit. Jadi suami2 tu faham2 la ye..manje2kan la isteri tu..:)..nak menunggu deliver pulak..aduh la hai..kene part aku,,2 hari bleeding, org kate kembar darah. da bleeding 2 hari sakit x terkata seetiap 2-5 minit,da masuk ubat pun x buka jalan....haaa operate la jadinya..tp kl tau awal2 kene operate bole pilih tarikh yang cun..hehe.tp 22 Aug 2012 pun da kire rahmat bile semuanya selamat. Time berpantang.emmm perut sakit, anak pun kerap bangun dan mengangis..mmg org kate time berpantang anak selalu menangis..nasib baik cuti 2 bulan,  tp kl swasta dapat 3 bulan macam kerajaan lagi bestkan..tp mmg mencabar la nak jaga anak masa berpantang, nasib baik ada husband, mak, dan ayah bole tolong jaga dan support dari segi moral dan segalanya :)hehe.sekarang ni Adib da masuk 4 bulan..Alhamdulillah sihat semuanya.
Terima Kasih Allah beriku rezeki untuk mendapat anak. Terima Kasih juga aku lahir dari perut ibuku yang sampai 27 tahun sekarang ni masih lagi menjaga aku seperti anak kecil.much love..
 
Masa Adib keluar dari perut dulu berat dia 3.45 kg. nak tau ape dia makan masa dalam perut mostly ibu dia ni selera bukan main lagiiii. siap ais blended bagai...
 

next entry saya post lebih banyak gambar Adib..bestnye da bole kembali menulis ..
 
 
 
 
 

3 ulasan:

  1. wahhh dah lama xnampak fiza...akhirnya dapat jgk tgk fiza dlm gambar ni pun jdik la..
    alhamdulillah sihat2 semuanya...bagus2..hehe

    share2 la pengalaman fiza kt blog boleh jgk org ni jenguk2...hehehe

    BalasPadam
  2. Fara tu la lama betul Fiza x buat entry baru..ok nanti Fiza share serba sikit dgn Fara which a cute mommy to be..which lagi 3 Bulan eyyyy bestnye..take extra care dear.u n baby

    BalasPadam
  3. Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111




    (((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))







    Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111

    BalasPadam