Khamis, 15 Disember 2011

Bantuan Rakyat RM500...Ramainye oranggg

Salam Khamis:)
Semalam kakak satu opis minta teman pegi LHDN untuk hantar borang yang dapat bantuan RM500 sekali setahun tu.Aku pun ambil peluang untuk ambilkan borang untuk makcik2 yang kurang berpendapatan.
Borang permohonan bantuan RM500 rakyat malaysia ni bagi isi rumah yang berpendapatan dibawah RM3 ribu. Kira kl suami isteri tu gaji kene campur dan ikut gaji pokok..gaji pokok ye bukan gaji bersih...kl ikut gaji bersih.eden pun nk apply.memandangkan potong byk dlm pay slip hehe. Permohonan borang Bantuan RM500 boleh didapati dan dimohon pada 10 Disember 2011 ini. Tempoh pendaftaran permohonan bantuan tunai RM500 adalah selama satu bulan.Bole ambil borang ni kat mane2 jbtn kerajaan.atau print kat internet pun bole
Syarat
~~~~
Syarat Permohonan Bantuan RM500
1) Isi rumah yang layak memohon merujuk kepada seorang lelaki atau wanita yang menjadi ketua kepada ahli yang tinggal serumah atau ketua keluarga. Ini merangkumi individu
-
2) Berkahwin termasuk anak yang berkahwin dan tinggal bersama ibu bapa
-
3) Ibu atau bapa tunggal yang mempunyai tanggungan
-
4) Individu (bujang, duda, ibu tunggal) bujang yang mempunyai tanggungan
-
5) Warga emas sebatang kara
-
6) Ketua isi rumah yang berkerja sendiri juga adalah layak untuk memohon
Ok....sesampainya kami di LHDN.
Saya pun mengambillah 4 keping borang.
Ditanya guard di kaunter'nak amik borang' aku jawab 'ye'ditanya lagi..'borang ape?borang nikah ke?'dalam hati aku'aik abg guard jap lg siku sampai kat bahu anda nak ke'bergurau pule time orang ramai2 kat situ.hehe
situasinya kalau tgk kat bawah
mmg la tersangat ramai,bersesak2,sampai xde space,tp ade jugak tempat duduk kosong xnk pulak diorg duduk sambil menunggu aku yg muda ni la pegi duduk kat kerusi utk kurangkan sesak org berdiri.
Sorang2 dipanggil.nombor kakak kat opis aku yg aku temankan ni kitorg kene tggu lagi 150 org baru turn dia..sikit kan sikit sgt...hehe.ade jugak orang yg da penat2 tunggu permohonan kene reject.yela encik kl gaji da lebih 3k mmg x bole,tggu la gaji turun nnti.atau tggu syrat naikkan kepada rm5k ye.(saya pun tggu juge hehe).
Pakcik kat atas ni la yg tekankan nombor giliran pakai slideshow,ade sekali tu tibe2 fault,da cemas ,dia pakai pulak yg pembesar suara tu,klua pulak bunyi ambulan lagi la pakcik ni cemas.lepas tu da ok ade kakak staf lain tolong.xpe pakcik good job,lepas ni bole blajar java programming.hehe
ehem ehem kene pakai pakaian sopan yer.kl x pak aji jaga kaunter beri takirah nnti..nak dgr tazkirah ke nk dpt anta borang cepat?haaaa..dgn bawak pen lebih sebab pak aji kaunter x cukup pen sume org gune.
Ok...
Jadi sesiapa nk apply tu amik je kat internet ok,lepas tu bole submit...
sangat mudah,cume nk tggu giliran lagi 150 org agak perit di mata bisa di leher..tp cepat je org kat kaunter ni buat keje..
RM500 SETAHUN SIAPE X NAKKKKKKK????cepat la apply kepada sesiapa yg bole apply :)

3 ulasan:

  1. kalau aku nak apply boleh ke fiza? hahaha

    BalasPadam
  2. x bole gaji kamu seorang saje telah melebihi, bukan saje itu kamu juga seorang pelukis tersohor.sorry adik, kakak terpakse reject...hehe

    BalasPadam
  3. Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111




    (((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))







    Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111

    BalasPadam