Khamis, 22 Disember 2011

service kete adalah perit

Da tiba masa nk servis kete aku yg disayangi, da book Sabtu ni,xde pulak dgr ape2 promo yg tgh ade skrg,so x pe la nk buat macam mane kene servis jugak..then saje la pergi laman web, x sangka ade promotion,tukar minyak hitam dapat la gift, dan dapat cash voucher RM50 untuk first 50 customer dan free 20 points checklist dan promotion tu tarikhnya pada hari ni dari 9-11 pagi sahaja. Untuk 30% spare part tu rsnya promo smp habis krismas.Tapi cash voucher tu hanya boleh digunakan utk next servis.
#
~~~ Tips 1: Sebelum pergi servis kete,lawat la dulu website kete yang anda beli tu mane tau bole grab promo.Alhamdulillah rezeki aku kali ni.
so terpaksa la minta tolong ayahada antakan kete untuk servis sbb ari ni keje masuk 8.30 pagi,ayah masuk lambat sikit xpe kot kan yahh.'Yah tolong antakan kete adik'ayah kate'ok' aku cakap lagi,'yah nnti tghari adik amik,adik bayar sekali'ayah kate 'ok'.Hai ayah sume ok.kalau ayah sponsor bayar bole x..nk jugak tnye samada jawapannye sama ke iaitu 'ok'.tp x sampai hati bila tgk ayah segak pakai baju batik nk kate keje kerajaan x juge.mgkn ikut tema hari khamis pakai baju batik agaknye.hehe tq ayah.
Kete siap jam 2.25 ptg.tgk resit..makkkk ai..dalam hati'hai jgn kan kasut, nk beli tali kasut pun x mampu bulan ni'ayyo.tgk bawah sikit..adoiii,walaupun x faham sgt pasal kete,ditulis disitu, Half shaft bearing oil leaking,leaking pulak...kate tech. advisor tu, jgn risau, still under warranty,stok sampai 2 minggu lagi nanti bole dtg,,,aku tnye'xpe ke leaking ni saya bawak'dia kate'xpe bole,dia baru nk start leaking, lagi 2 minggu dtg kami tukar'. lega la kl ok.
#
~~~Tips 2: Satu bulan simpan at least rm200 untuk servis dan bawak la kete secara berhemah.langgar sana sini, bumper segala,mane x leaking..dan bersabar menunggu stok sampai
*
*
*
*
*Alhamdulillah kete ok, hati pun senang, purse je kempis,xpe janji bawak kete yang berada dalam keadaan baik jadi tidakla rasa ragu2,yg leaking tu dia kate ok.InsyaAllah ok..:)
Hati2 membawa kereta.Pesan saya,bawak kereta x bole ade dendam, contoh kl ade org potong terus masuk depan kita x bole la nk berdendam nk potong balik dan membahayakan diri sendiri dan keluarga.cuba bersabar dan rilek.kedua patuhi had laju,kl x bayarla maksimum rm300 untuk saman,ketiga,patuhi lampu isyarat,wlpn ade satu penyakit pemandu kereta zaman sekarang,iaitu kl traffic light da hijau bukan main lambat, bile da nak amber light baru nk laju, sampai kat aku,merah..emmm xpe jadi kite kene sabarrr.
~~~
peace yo.

5 ulasan:

  1. hahaha...fiza..ko tgk laptop ko dah la fiza..pecah sana sini..jgn la kt keta ko pun ko buat gitu ye...
    bgus jugak tips ko ni fiza..aku leh guna..
    setiap bulan RM200 ek simpan utk sebis? byknyelah rasa...aduiii...tp apa kan daya kalau da pakai keta..gitulah gayanya kan?

    BalasPadam
  2. hahahah.kak fiza, ayah kau pakai batik , nasib baik dia tak pakai baju santa.hahahah.

    BalasPadam
  3. rm200 sebulan.rm2 henggit pun aku x dapat simpan..hehe.uuuu laptop kesayangan ku.laptop tu aku buat gigit2 je tu dulu.hehe
    fara,kau da pakai kete bile nk bawak aku round sebelum kau kawennnnnn

    BalasPadam
  4. nini khamis batik.ayah kak fiza x pakai katenye mungkin 'perut ayah masih slim'hehe

    BalasPadam
  5. Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111




    (((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))







    Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111

    BalasPadam